Frk. Kontrollfrik

Idag kom ordene som jeg har ventet å få høre siden nyttår, og som ikke burde komme som noen overraskelse, men som smalt som selveste Hiroshima-bomben.

Det startet sommeren 2013. Da gikk fruen rundt og fungerte som et vandrende heveskap for den lille i magen, som til tider følte seg overkokt der hun lå og svømte i kokende fostervann. Da hadde vi for lengst fått termindato og valgt fødestue utfra våre ønsker og behov. Så det eneste som igrunn gjenstod var å ta livet med ro og vente på den lille før man tenkte på alt det praktiske rundt dåp og slike ting. Men neida.. tror du ikke det at mens jeg satt i solen og koste meg, da hadde fruen planlagt ALT ned i den minste lille detalj hvordan, hvor og når dåpen skulle finne sted? Eneste hun ikke kunne gjøre var å sende ut innbydelsene fordi jenta var jo ikke født enda! For hun måtte jo selvsagt ha med all relevant fødselsinformasjon på innbydelsen. Tror du det ble noen lange måneder å vente? Men det skal jo sies i rettferdighetens og etterpåklokskapens navn at det VAR litt deilig å slippe å tenke på dåpen etter fødselen da.

Grundig planlagt dåpsdetaljer

Grundig planlagt dåpsdetaljer

Men så.. Litt ut på nyåret 2014, da skjønner jeg at noe er i gjerde. Ser det liksom på hele dama at her er det noe på gang… Og joda, tror du ikke at hun allerede er i gang med å planlegge den første bursdagen til jenta? Greit nok at det er den FØRSTE bursdagen til jenta, men hallo da! Hun husker jo ikke noe av den likevel var jo mitt forsvar mot å planlegge en September-bursdag allerede før vinteren hadde reist. Månedene gikk, Ebay pakkene kom og dagen nærmet seg, da innså jeg at takket være mye og grundig planlegging vinteren, våren OG sommeren igjennom så ville dette gå som smør, for her var det jammen gjort mye jobb. Og en heidundrende fin dag ble det.

Bursdag med Marihøne tema

Bursdag med Marihøne tema

Etter den første bursdagen var unnagjort, så trodde jeg at ting skulle begynne å normalisere seg litt tilbake til «vi tar det som det kommer» mentalitet som jeg personlig liker å forholde meg til. Da var jo tross alt de to STORE begivenhetene unnagjort, ihvertfall frem til konfirmasjon og slike ting. SÅ feil kan man altså ta!

Idag kom det som lynnedslag fra krystallklar himmel, «jeg VET hva temaet på bursdagen hennes skal bli i år». Jeg satt som lammet i stolen og visste ikke helt hva jeg skulle si, selv om jeg burde skjønt hva som ville komme. Da kommer det tørt fra andre siden av stuen, «Jeg klarte jo å vente helt til Mars da…»

Begynner omtrent nå å forstå at hver bursdag og hver merkedag av alle slag vil være like spesielle som den første, og vet du hva? Det er akkurat slik vi vil ha det. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s