KRISE!!!

Som så mange andre her i verden så drikker jo jeg også kaffe som en voksen person. Eneste forskjellen er vel at jeg drikker enormt MYE kaffe, ifølge fruen…
Gleden var stor den gang jeg flyttet fra Ålesund til Oslo og inn hos min kjære og jeg oppdaget at hun var i besittelse av en kaffemaskin som brukte hele bønner.

Maskinen fra himmelen

Du verden for en herlig følelse det var å slippe å fikle med den gode gamle moccamasteren i halvørska på morgenen, og heller bare plassere kruset under tapperøret og trykke på en knapp. Ut kom det rykende fersk og nykvernet kaffe hver gang. Jeg var kommet til himmelen, kaffehimmelen.
Mye tid gikk med til å teste forskjellige typer kaffebønner. Noen merker kjøpte jeg og noen fikk jeg i gaver, både bursdag og jul. Men for meg har det alltid vært kun ett merke, samme søren om det er filter, kokmalt eller hele bønner, og det er Friele frokostkaffe.
I Oslo var ikke dette noe problem da jeg fikk denne typen omtrent kastet etter meg i butikkene, men i lille Ålesund derimot…..
Da vi pakket sammen og flyttet hele veien fra hovedstaden til denne lille kystbyen så hadde jeg ikke engang tenkt tanken på at jeg skulle møte noen større problem, jeg hadde jo tross alt bodd her oppe i 25 år uten nevneverdige problem. Jeg fikk ikke tak i Friele kaffe i hele bønner!
Krise!

Mitt verste mareritt

Mitt verste mareritt

Jeg lette på nærbutikken, sentrumsbutikker og senterbutikker uten hell i mange dager. Hadde levd på pulverkaffe i omtrent en uke da jeg krøp til korset og koblet opp min trofaste Moccamaster. Noe som forsåvidt var greit da jeg var i pappapermisjon og syntes det var ganske digg å ha termos med meg ut på trilletur.
Men så! Etter bare noen få dager så var jeg tilfeldigvis innom en butikk som for meg var helt ny, siden jeg bodde i Oslo da den åpnet. Der midt imellom saft og kjøle lyste det imot meg, der sto det kasse på kasse med Friele hele bønner og bare ventet på MEG! La meg si det sånn, bilen var ikke akkurat tom på vei hjem. En hel kasse kaffe fant veien hjem til CasaSætre den dagen. Og siden den vakre sommerdagen har jeg vært trofast kaffekunde på akkurat den ene butikken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s