15 minutt i hel….

Siste året har jeg gått og kjent kroppen forfalle. Ryggen begynner å tulle, knærne er ikke helt på geledd der de hører hjemme og formen generelt er ikke helt tipp topp. Jeg har vel aldri vært det man kan kalle for aktiv, så det er kanskje også grunnen for at jeg alltid har hatt noen kilo ekstra å drasse på. Men på senhøsten måtte jeg bare gjøre noe. Begynte rolig med å gå turer omtrent hver dag og etter 2-3 uker var stivheten i knærne så godt som forduftet. Mosjon hjelper visst!
Har innsett at jeg må begynne med styrketrening for å forhindre at ryggen skal kollapse i altfor ung alder. Så for noen uker siden fikk jeg nyss om at det skulle åpne et helt nytt treningssenter i det samme bygget som jeg til daglig jobber. GODE nyheter! Inn på nett og sjekke hva dette var. Det viste seg at de skulle bedrive en treningsform som  jeg har vært litt nysgjerrig på tidligere, nemlig crossfit.
MoaCrossfit
Jeg visste at dette var en type trening som holder høy intensitet og krever GOD kondisjon, noe jeg definitivt ikke har, men fremdeles var jeg interessert. Hva tenkte jeg på!?
På åpningsdagen var jeg innom og kikket og spurte ivrig rundt for å finne ut mer om hva dette var, og jeg ble jo selvsagt enda mer sikker på at dette skulle jeg prøve.
Som sagt så gjort, idag var jeg på min første crossfit treningsøkt. Treneren la ganske stor vekt på at denne uken var en rolig uke, slik at vi medlemmene skulle bli vant med treningen. Naiv som jeg er så kjørte jeg på med den største selvtilfredshet. Rolig økt sa du? Det var de verste 15 minuttene av mitt liv! Knebøy, squats, hopping og løping til hel….! Etter 15 min var jeg så gåen at jeg kollapset akkurat slik man ser langrennsløperne falle som fluer over målstreken.
Hvorfor?
Hvorfor orker folk å pine seg på denne måten tenkte jeg der jeg lå. Det spør kanskje du også akkurat nå? Jo for den følelsen man får når hjertet bestemmer seg for å komme tilbake fra Nascarbanen, når hodet endelig slutter å snurre og når kroppen roer seg, da kommer godfølelsen. Den følelsen der du kjenner deg helt totalt utslitt, men samtidig føler at energien strømmer tilbake inn i hver eneste celle i hele kroppen, DEN følelsen gjør alt slitet verdt det. Og det faktum at du ettervert blir i skikkelig god form.
Så nå sitter jeg her og VET at imorgen vil jeg ha den verste gangesperren i tidenes historie, men likevel frister det til gjentakelse. Galning!

Reklamer

En tanke om “15 minutt i hel….

  1. Tilbaketråkk: Livstilsendring | Casa Sætre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s