Nattero?

Når vi fikk barn så manglet det såklart ikke på hjelpeviljen til folk. Vi fikk mange gode tips og råd fra omtrent alle vi kjenner om hvordan og hva vi burde gjøre.

Et av de få tipsene jeg husker idag, snart 2 år senere, er at vi ikke skal høre så veldig mye på alle som kommer med tips og råd, dette fordi ingen barn eller personer er like. Dette tipset har jeg hatt i bakhodet hele tiden og erfart at det lå en slags fornuft i det. Ting som fungerte på meg som liten har ikke alltid fungert like godt på mitt barn.

Når det kom til soving så tok vi til oss tipset fra såkalte eksperter om å la senga være nattplassen og ikke en plass å sove på dagtid. Så helt frem til jenta var omtrent 1 år fulgte vi dette rådet, og det fungerte egentlig helt greit.
Nå idag har vi gått bort ifra dette og jenta sover faktisk bedre i sengen sin på dagtid enn hun gjorde i både vogn og lekegrind.

Vogn brukt som dagseng

Vogn brukt som dagseng

Utfordringen for oss (og mange andre) var at vi i begynnelsen bodde i en liten leilighet og da var det lett for at jenta sov i sofaen ved siden av oss.
Greit vi hadde hørt at vi måtte ha støy rundt oss så ungen blir vant til lyder, men førstegangsforeldre som vi er så hadde vi ikke hjerte til å forstyrre den lille med masse unødvendige lyder når hun sov. Dette resulterte så klart i at vi dempet lyden på tv og snakket i rolig toneleie. Og dette gjentok seg jo så klart når natta kom, siden hun hadde soverom vegg i vegg med stuen.

Overraskelsen var stor da nyttårsaften kom. Vi bodde på den tiden i 8. etasje og bakkefyrverkeri går som kjent ikke så høyt opp, omtrent til 8. etasje…. Jenta? Hun sov seg søtt igjennom selv de verste drønn rett utenfor soveromsvinduet mens ho mor klamret seg fast i husveggen hver gang det smalt noen få meter foran oss.

Men tror du vi lærte av den grunn? Neppe…

Ikke før nå i nyere tid har vi begynt å gi litt F… i at jenta sover. Nå omtrent tramper vi i gulvet rett over rommet hennes og har både tv og musikk på etter leggetid, og hun sover like søtt.

Så mitt beste tips å gi videre til kommende førstegangsforeldre?
Det må bli å huske at dere ikke skal slutte å leve selv når ungen sover i sofaen ved siden av dere. Lag litt lyd, herd ungen. Det vil dere aldri angre på senere.
Men glem heller ikke at dere må finne deres eget løp. Ikke hør på alle oss bedrevitere som sier hva dere skal og må og burde gjøre.

Fremdeles er det godt å sovne i sofaen oppå pappa!

Fremdeles er det godt å sovne i sofaen oppå pappa!

Lykke til

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s