Livstilsendring

Hva skal man si? Jeg er som person det man gjerne kaller for bedagelig av natur. Stresser meg sjeldent opp og gjør ikke noe mer enn nødvendig.

Mr.Sætre i kjent positur. Null stress og få bekymringer

Mr.Sætre i kjent positur. Null stress og få bekymringer

Helt siden barnsben av har jeg alltid hatt noen ekstra kilo på kroppen. Ikke noe negativt med det, men kombinasjon av å være fysisk lite aktiv og av å ha noen ekstra kilo på kroppen gjør gjerne at du lar kroppen forfalle fortere enn babyer skifter bleier.

Tidligere har jeg prøvd forskjellige former form trening. Gå/joggeturer, styrketrening hjemme og treningsstudio med alt de har å by på.
Egenrådig styrketrening er vel det som har gitt størst effekt hittil, men… Og det er et stort MEN… Det å stå hjemme, eller på studio, og løfte vekter for å få svulmende muskler kan fort bli ensidig og kjedelig. For ikke å snakke om skadelig om man ikke vet hva man gjør!
Og legger man til det faktum at veldig mange, meg inkludert, ikke tenker så veldig mye over kostholdet, ja da går det som det må gå.. Veldig lite progresjon og mye frustrasjon.

Nå idag har jeg blitt veldig bevisst på hva jeg stapper i kjeften. Noen kaller det diett, men jeg velger å kalle det for en livsstil.
Her i huset har vi nemlig valgt å lage bortimot ALL mat fra bunn av, og så langt det lar seg gjøre unngå alt som er av poteter, ris, pasta, hvetemel, sukker o.l.
Dette har for meg medført en langt bedre hverdag der jeg føler at overskuddet av energi aldri tar slutt, og med det ført meg til den galskapen jeg har begitt meg ut på.

Som jeg skrev om tidligere så har jeg meldt meg inn i MoaCrossfit og nå er endelig nybegynnerkurset ferdig.
MoaCrossfit

Det å trene har fått en helt ny betydning i mine øyne. Her får jeg alt jeg savnet tidligere.
Variasjon, lekenhet, utfordring, motiverende trenere og ikke minst et vanvittig konkurranseinstinkt mot de andre medlemmene på timene.

Det jeg både frykter, men samtidig elsker med denne treningsformen er at jeg aldri vet hva som møter meg fra dag til dag. Trenerne har gjort det klinkende klart at crossfit SKAL være varierende, og derfor vil timene ALLTID variere fra gang til gang.

Og selv om jeg ikke har trent så veldig mye utenom begynnerkurset, så merker jeg på kroppen at noe skjer. Det skyldes i mitt hode en kombinasjon 20% aktivitet og 80% kosthold.

Imorgen har jeg meldt meg på min største utfordring så langt. En skikkelig intens rotime. Av hva jeg har hørt fra andre så er dette en time som kan ta knekken på selv de mest hardbarka toppidrettsutøvere!

Så detta skal bli spennende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s