Kom mai du skjønne milde

Da var det den tiden på året igjen. Snøen har smeltet for lengst og gresset har grodd høyere enn hekken i den milde vårluften.
17.mai nærmer seg med stormskritt og kong vinter har etterlatt seg en krigssone som må ryddes.
syttendemai

Siden vi her på nordvestlandet er velsignet med sol og sommer omtrent 10 av 365 dager i året, så må hagearbeid og lignende uteaktiviteter gjøres fort og effektivt de få timene man har til rådighet.
På de siste 2 ukene har nabolaget virkelig brettet opp ermene og stelt hager og fellesareal og virkelig ryddet etter vinterens herjinger.

Så hva har jeg gjort?
Det begynte rolig med dekkomlegging på et par tre biler, før nattefrosten slapp taket og jeg kunne slippe løs gressklipperen på den overgrodde plenen. Når solen en dag sto høyt fikk jeg lysten over meg på å virkelig shine begge bilene her i huset, samt spyle bort skitt og møkk fra innkjørsel og inngangsparti.
Men det som virkelig fikk testosteronet til å bruse i kroppen var da nabolaget gikk sammen og ryddet i det lille skogpartiet foran husene. Det å gå løs på busker og trær med ØKS! Det gjør noe med deg. Hulemannen som du begravde og glemte før milleniumet gjør sin entre idet du svinger øksen med all kraft. Jeg begynner å huske hvor ordtaket om blod, svette og tårer kom ifra. Jeg slapp heldigvis (eller beklageligvis?) unna med kun svette. Men som resultat har vi nå en lite skogholt der barna kan løpe fritt, uten å måtte bruke machete for å ta seg frem.

Og bare så det er sagt, det gjør faktisk godt for kropp og sjel å endelig komme seg ut av vinterdvalen og ut i frisk luft, og bruke kroppen til hardt fysisk arbeid. For så å nyte lukten av nyklipt gress, griller som fyres opp og fugler som kvitrer fra morgen til kveld. Og jeg må ikke glemme den fantastiske utsikten vi har fått som et resultat av oppryddingen i skogen.

Så da er vi i CasaSætre klar for å feire nasjonaldagen med god samvittighet, og kanskje en liten luftetur med gliste som jeg har fått hentet hjem fra lagring.

Min kjære Taunus

Min kjære Taunus

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s